Hlavní obsah

Během týdne se ochladí, teploty jen kolem dvacítky

Na území České republiky začne od úterního večera proudit oceánský vzduch od Atlantiku. Postupující studená fronta přinese v noci na středu vydatné srážky, po kterých se ochladí. Zároveň se ale uleví starším občanům a kardiakům, které v posledních dnech trápily dýchací potíže kvůli vysoké vzdušné vlhkosti.

Článek

"Od  západu k nám začne pronikat oceánský chladnější vzduch, přinese ochlazení, ale dýchat by se mělo lépe," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Úterní den bude ještě převážně polojasný až oblačný s odpoledními teplotami mezi 21 a 25 stupni, na jihovýchodě Moravy rtuť vystoupí až k 28 stupňům. K večeru ale začne oblačnosti přibývat. 

Fronta přinese déšť hlavně na jih ČR

Příchod studené fronty budou v úterý večer doprovázet vydatné srážky a bouřky. Zasáhnou hlavně Jihočeský kraj, Moravu i Slezsko.

"Srážky na frontě budou trvalejšího charakteru, během noci na středu naprší kolem 20 mm, v bouřkách se vyskytnou přívalové deště, během kterých spadne až 60 mm srážek," řekla Honsová.

Ve středu už bude panovat oblačno až skoro zataženo, ráno na Moravě a ve Slezsku ještě s deštěm. "Odpoledne se oblačnost bude protrhávat. Objeví se přeháňky, na Moravě ojediněle bouřky," upřesnila Honsová.

Teploty do konce týdne jen kolem 20 stupňů

Odpolední teploty ve středu vystoupí na 18 až 22 stupňů, čerstvý vítr v nárazech dosáhne až 70 km/h. Pocitová teplota se tím sníží ještě o dva stupně.

Podobné počasí bude panovat až do konce týdne. Od čtvrtka až do neděle bude polojasno až oblačno s přeháňkami, ojediněle bouřkami. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 18 až 22 stupňů.

"Oteplovat na letní hodnoty by se mělo od příštího pondělí," řekla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám