Hlavní obsah

Česko má už 15 případů infekce prasečí chřipkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Česká republika zaznamenala již 15 případů nakažení prasečí chřipkou. Dalších pět případů infekce virem pandemic (H1N1) potvrdila ve čtvrtek Národní referenční laboratoř pro chřipku. Jedná se o tři ženy a dva muže. Jedna z žen je Američanka a jako jediná z nově nakažených byla hospitalizována. Ostatní byli ponecháni v domácí karanténě.

Foto: Reuters

Snímek viru H1N1 pořízení elektronovým mikroskopem

Článek

Z návštěvy Spojených států virus chřipky přivezli 26letý muž a jeho o čtyři roky mladší přítelkyně. Dalším nakaženým je mladý muž, který se rovněž vrátil z USA, a muž, který přicestoval z Japonska.

Vzhledem k relativně mírnému průběhu onemocnění byli všichni tito pacienti ponecháni v domácí izolaci a byla jim nasazena adekvátní léčba.

S virem prasečí chřipky přicestovala do ČR také Američanka. Ta byla přijata na Infekční kliniku FN Bulovka, kde byla hospitalizována bez léčby antivirotiky. Propuštěna by měla být 5. července, přičemž den nato odlétá z ČR.

Žádná z osob, která byla s nakaženými v kontaktu, nemá nyní žádné zdravotní obtíže.

Reklama

Výběr článků

Načítám