Hlavní obsah

Jacksona zabila závislost, chtěl po mně narkotika, tvrdí lékař

Novinky, CNN,
Los Angeles

Lékař Deepak Chopra, na jehož klinice se Michael Jackson zotavoval v roce 2005, uvedl pro CNN, že zpěvák po něm tento týden chtěl předpis na narkotika. Jeho vyjádření tak dále potvrzuje spekulace, že ke smrti krále popu přispěly léky, které bral a na nichž si vytvořil závislost. V podezření je dolsin.

Foto: Profimedia.cz

Deepak Chopra

Článek

„Myslím si, že ho zabila závislost,“ uvedl Chopra, který se s Jacksonem spřátelil. Důkazy však pro to nemá, ale ze znalosti věci si to podle svých slov může dovolit tvrdit: „Když je v těle dost určitých látek, vaše srdce trpí arytmií a zastavuje se vám dech".

Chopra, který se zaměřuje na spiritualitu a na vztah mezi stavem mysli a těla, odmítl léky s narkotickými účinky zpěvákovi předepsat. „Řekl jsem mu, kruci, na co chceš předpis na narkotika. A mně se naráz rozsvítilo, že asi tohle bere a že mu zřejmě řada lékařů na to dává předpisy. Pustil jsem se s ním do křížku. V první chvíli to popřel. Pak řekl, že má velké bolesti," uvedl.

Chopra se Jacksona údajně snažil přesvědčit, že je mnoho způsobů jak se vyrovnat s bolestí, ale tyto argumenty nebyly přijaty.

Foto: MARIO ANZUONI, Reuters

Svíčky, květiny a dopisy kladou lidé u hvězdy, která patří Michaelu Jacksonovi na chodníku slávy v Hollywoodu.

Měl dostat injekci dolsinu

Jacksonova rodina je přesvědčena, že krále popu zabila injekce demerolu, což je syntetický opiát používaný pro potlačení bolesti, u nás známý jako dolsin.

Rodinu upozorňoval i její bývalý právník Brian Oxman na obavy vzbuzující množství léků, které zpěvák bere: „Mluvil jsem o tom s rodinou, varoval jsem je. Řekl jsem jim, že Michael dostává přespříliš léků a že nechci vidět, jak se tohle bude vyvíjet". [celá zpráva]

Upozornil i na smrt televizní hvězdy a modelky Anny Nicole Smithové. Jako opatrný právník však odmítl uvést, co skutečně zabilo zpěváka a kdo je jeho smrtí vinen.

Lékař modelky Sandeep Kapoor byl letos obviněn z toho, že jí nelegálně poskytoval léky, které jsou na předpis. Smithová zemřela na předávkování léky na spaní.

Pitva příčiny smrti Michaela Jacksona neurčila, čekat se bude na výsledky toxikologických testů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám