Hlavní obsah

Pátrání po obětech z havarovaného airbusu skončila

– Sao Paulo
Novinky, BBC,

Brazílie v sobotu ukončila pátrání po tělech obětí z havarovaného Airbusu A33-200 společnosti Air France, který se nad Atlantikem zřítil 1. června. Podle brazilské armády už není šance žádnou další oběť najít. Do druhého července bude pokračovat pátrání po černých skříňkách ze stroje.

Foto: Reuters

Část vybavení airbusu objevená na hladině moře

Článek

Z 228 cestujících a posádky se podařilo vyzvednout 51. Podle mluvčího brazilského vojenského letectva Henryho Munhoze už není šance najít další oběti: „Je nemožné vyzvednout další mrtvá těla anebo ostatky z prohledávané oblasti. Uplynulo devět dní od té doby, co se podařilo vyzvednout poslední oběť,“ vysvětlil.

Drobné úlomky letadla se podařilo najít ještě počátkem týdne. Francie vzdušné pátrání po troskách a obětech ukončila už v úterý. [celá zpráva]. 

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Do 2. července ale bude pokračovat pátrání po černých skříňkách z havarovaného airbusu, které by mohly objasnit pád stroje. Černé skříňky vysílají signál 30 dní od chvíle havárie. Pátrá po nich několik francouzských lodí a jaderná ponorka.

Šance na jejich nalezení však klesá, protože postupně slábne i vysílaný signál. Bez jejich nalezení se jen těžko podaří odhalit příčinu neštěstí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám