Hlavní obsah

Mezi nalezenými oběťmi z airbusu identifikovali tělo kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasília/Paříž

Tělesné ostatky kapitána zříceného Airbusu A330 Marka Duboise se podařilo identifikovat mezi 50 nalezenými těly obětí tragédie letu AF447. Totožnost byla objasněna i u pozůstatků dalšího člena posádky, nebyla ale zveřejněna. Informaci, s níž přišel francouzský deník Le Figaro, potvrdila i společnost Air France.

Foto: BRUNO DOMINGOS, Reuters

Členové brazilského letectva na základně Fernando de Noronha přenášejí tělo oběti z letu 447.

Článek

"Mezi těly, která byla nalezena v Atlantském oceánu, byli identifikováni dva členové posádky letu A447: kapitán a jeden ze stewardů," píše se na webových stránkách letecké společnosti. Jméno stewarda nebylo zveřejněno, jméno kapitána je známo z jiných dokumentů.

Letoun A330-200 se zřítil v centrálním Atlantiku před více než třemi týdny a při nehodě zahynulo všech 228 lidí na palubě. V uplynulých týdnech bylo nalezeno 50 obětí, z nichž se 11 podařilo identifikovat již dříve, a stovky úlomků letounu. [celá zpráva]

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Brazilské a francouzské vojenské námořnictvo mezitím nadále pokračují v hledání černých skříněk airbusu, které se zatím přes veškeré úsilí nepodařilo lokalizovat. K jejich nalezení byla nasazena francouzská atomová ponorka Emeraude v doprovodu hladinových lodí, které mají vlečná pátrací zařízení zapůjčená USA. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám