Hlavní obsah

Nová extrémně rychlá USB flashka dokáže pojmout desítky DVD disků

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Patriot uvedla na trh novou USB flash paměť, která nabídne úctyhodnou kapacitu 128 GB. To by mělo podle informací výrobce bohatě stačit k uložení až 27 DVD disků, 14 Blu-ray titulů nebo více než 281 tisíc MP3 skladeb. Výrobce u novinky navíc slibuje extrémně vysokou rychlost přenosu dat. Upozornil na to zahraniční IT server Tweak Town.

Foto: Novinky

USB klíčenka Patriot Xplorer Magnum s kapacitou 128 GB

Článek

Nová řada USB klíčenek Xplorer Magnum od společnosti Patriot bude nabízena v kapacitách 64 a 128 GB. Velikost jednotlivých pamětí poznáte podle její barvy. Černý disk se stříbrným víčkem má kapacitu 128 GB, zatímco menší 64GB klíčenka je červenozlatá.

Oba modely nabídnou extrémní rychlost přenosu dat 31 MB/s, což potěší především při kopírování větších souborů. Novinka by tedy měla být dvakrát rychlejší než konkurenční modely.

Jednou z dalších výhod novinky je doživotní záruka, kterou společnost Patriot u tohoto výrobku nabízí. Zatím ale není známo, kdy se USB klíčenka Xplorer Magnum objeví na trhu, ani kolik bude stát. Konkurenční společnost Kingston ale svůj 128GB flash disk nabízí za deset tisíc korun. [celá zpráva]

Kam ukládat drahocenná počítačová data

Vypalování dat na kotouče CD nebo DVD má ke komfortu přímé práce se soubory hodně daleko. Není tedy divu, že k přenášení dat mezi počítači se mnohem více hodí USB flashdisky nebo externí pevné disky. USB rozhraní dnes nalezneme snad na každém počítači, univerzálností se proto tato média vyrovnají optickým diskům. Jenže kterou variantu zvolit?

Z hlediska zabezpečení se jeví jako lepší varianta flashdisk. V nabídce najdeme nejrůznější výrobky s ochranou začínající u číselného zámku, jiné zaměstnávají biometrické snímače otisků prstů, nejlepší potom šifrují obsah podle zadaného 256bit klíče. Zabezpečení je tak zcela instantní, funkční hned po vybalení z krabičky, a navíc na hardwarové úrovni. Existují externí disky s podobnými vymoženostmi, jejich cena je však průměrným kouskům silně vzdálena. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám