Hlavní obsah

Dvojici parašutistů se v Mladé Boleslavi neotevřel padák, oba zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Dva lidé se zabili v neděli odpoledne při seskoku z letadla na letišti v Mladé Boleslavi. Pravděpodobně se jednalo o dvojici, která skočila z letadla při tandemovém seskoku a neotevřel se jí padák. "Oba byli na místě mrtví," řekla Právu mluvčí záchranky Tereza Janečková.

Článek

Podle nepotvrzených informací z místa nehody šlo o dvaačtyřicetiletého zkušeného instruktora a o osm let mladší ženu. Parašutisté dopadli na louku blízko obytných domů v příměstské části Chrást. Podle svědků se jim pravděpodobně neotevřel ani hlavní ani záložní padák.  

"Utrpěli zranění neslučitelná se životem, lékař mohl pouze konstatovat smrt," dodala mluvčí.

"Zatím je informací dost málo. Parašutisté dopadli zhruba kilometr od letiště. Momentálně ohledáváme místo události," řekl kolem 15. hodiny mladoboleslavský policejní mluvčí Ladislav Mareš. 

Policie zavolala na místo leteckou inspekci.

V sobotu zahynul pilot malého sportovního letadla, které se zřítilo u chrudimského letiště. Z letadla typu Brigadýr L-60 předtím stačili vyskočit tři parašutisti. [celá zpráva]

Výběr úmrtí a těžkých zranění parašutistů v Česku
23. října 2004Pětadvacetiletý muž se na letišti v Erpružicích na Tachovsku těžce zranil při seskoku padákem. Muži se při seskoku padák otevřel, ale když se blížil k zemi, zamotal se do něj a poranil se. Vrtulník ho odvezl do nemocnice s podezřením na poranění páteře.
25. června 2005Na letišti Dlouhá Lhota u Příbrami se při výcviku zranili dva parašutisté z Německa. Špatně dopadli při seskoku, jeden utrpěl těžké zranění.
15. července 2006V Kolíně se zabil šestačtyřicetiletý parašutista. Podle vyšetřování se muži při sportovním seskoku neotevřel padák a zřítil se k zemi
21. července 2007V Chrudimi zahynul při seskoku čtyřiašedesátiletý amatérský parašutista. Neotevřel se mu padák. Dopadl do chrudimského sídliště mezi domy a na místě zemřel.
30. září 2007Parašutista se těžce zranil při nepodařeném přistání na letišti ve Strunkovicích nad Blanicí. Padák se mu otevřel, ale dopadl zprudka na zem, a vážně si poranil hlavu a hrudník.
20. října 2007V Erpužicích na Tachovsku zemřela při seskoku padákem šestnáctiletá dívka. Při seskoku na místním letišti se jí neotevřel padák.
26. července 2008Osmadvacetiletý muž zemřel při seskoku padákem na letišti v Jaroměři - Josefově na Náchodsku. Muž, který absolvoval základní výcvik seskoku padákem, se po technické chybě dostal do rotace a po volném pádu na zem utrpěl těžká zranění, kterým podlehl.
28. září 2008Na prostějovském letišti zahynul parašutista, kterému se při seskoku ze 4000 metrů neotevřel podle policistů hlavní ani záložní padák.
28. ledna 2009Při hromadném seskoku padákem zahynul u Chrudimi vojenský parašutista. Stalo se to při vojskových zkouškách nového typu padáku.
5. dubna 2009V Braňanech na Mostecku se při doskoku smrtelně zranil dvaatřicetiletý parašutista. Nezvládl přistávací manévr a spadl ze dvou až třímetrové výšky
19. dubna 2009V Jaroměři na Náchodsku se osmadvacetileté parašutistce ze Dvora Králové nad Labem neúplně otevřel padák. Mladá žena byla s vážně zraněnýma nohama letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám