Hlavní obsah

Britský pár nechal vyhladovět dítě

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

U soudu v britském Birminghamu stanul pár, který utýral k smrti sedmiletou dívku. Ta žila společně se svou matkou a jejím přítelem na městském předměstí Handsworth a s dalšími pěti dětmi v domácnosti měla zamítnutý přístup do kuchyně. Úřady ji loni v květnu našly na pokraji smrti hladem. Dívka později v nemocnici zemřela kvůli infekci.

Foto: Profimedia.cz

Pár před dětmi kuchyň zamykal. Ilustrační foto

Článek

Lékaři před soudem vypověděli, že takové případy hladovění viděli za svou kariéru jen párkrát. Třiačtyřicetiletá Angela Gordonová se svým o tři roky mladším přítelem Junidem Abuhamzou dětem zamítali přístup do kuchyně, aby je potrestali.

Sedmiletá Khyra Ishaqová a dalších pět dětí nedosáhly na zámek, který její matka s partnerem umístili na kuchyňské dveře vysoko. Ačkoliv byla lednička i další úložné prostory plné jídla, děti téměř nejedly, jen občas ovesnou kaši, suchý chléb a ovoce, které konzumovaly ve svém pokojíku na zemi holýma rukama.

Žalující strana u soudu uvedla, že když byly děti chyceny při snaze dostat se k jídlu, byly poslány ven do zimy, bité rákoskou, nebo donuceny jíst, dokud jim nebylo zle. Vzhledem k úmyslu škodit proto navrhuje tresty za vraždu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám