Hlavní obsah

V Litoměřicích na Paroubka opět létala vejce, přišli i mimozemšťané

– Roudnice nad Labem • Aktualizováno
Právo, Karel Otcovský

Předvolební tým ČSSD posílil kvůli opakovaným vajíčkovým útokům ochranu předsedy strany Jiřího Paroubka. Nyní ho hlídá pět urostlých mužů v černých brýlích. Zatím to ale není nic platné. V Litoměřicích v pondělí dopoledne opět létala vejce. Ani ne dvacetiletý mladík hodil dvě, předsedu strany nezasáhla.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Mítinku ČSSD se zúčastnili i návštěvníci v kostýmech mimozemšťanů.

Článek

Mladíka odvedla městská policie. "Uložili mi pokutu 1000 korun. Rád si ale udělám brigádu, abych to zaplatil," řekl Právu vrhač vajec Jan Malina. V úterý maturuje, ale s radostí si prý během přípravy udělal čas.

 Na mítink přišli i dva lidé převlečení za mimozemšťany. V ruce drželi transparent se sloganem "Chceme se s vámi spojit" a na oblečcích měli rudou hvězdu. Vyvedli je muži v černých brýlích.

Dvojice svým vzezřením odkazovala na Paroubkova slova z roku 2005 o tom, že v prosazování zákonů se spojí třeba s Marťany. Reagoval tak na kritiku, že spolupracuje s komunisty.

ČSSD posílila Paroubkovu ochranu

Strana po předchozích útocích rozhodla, že předseda bude mít lepší ochranu. Právu to na mítinku v Roudnici nad Labem, který se odehrál těsně před mítinkem v Litoměřicích, potvrdil šéf volební kampaně do Evropského parlamentu Karel Březina. Na Paroubkovu bezpečnost dohlíželo na roudnickém náměstí pět urostlých mužů v černých brýlích s vysílačkou za uchem. 

"Jde o nezbytné opatření, neboť máme signály, že pro příště by nemuselo zůstat u útoků vajíčky. Mohly by létat i kameny a tam už jde o zdraví,“ poznamenal Březina s tím, že před vajíčkovými incidenty hlídali předsedu čtyři bodyguardi.

"Ochranku jsme tedy posílili o jednoho muže, tým ale pracuje nyní více organizovaně,“ dodal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Jiří Paroubek (vlevo) a Karel Březina (vlevo)

Paroubkův proslov na náměstí v Roudnici narušil výkřiky o zlodějích a darebácích starší muž. Okamžitě byl vykázán ochrankou do patřičných mezí. "Ten chlapík mi řekl, že mám odejít, nebo že mi pomůže,“ řekl Právu senior o muži z ochranky.

Zásah ochranky ovšem vysvětlil Právu šéf marketingu ČSSD Petr Dimun jinak: "Muž byl vyzván, aby své připomínky řekl všem do mikrofonu. To odmítl a když dál rušil a pokřikoval, došlo ke konfrontaci s účastníky mítinku. Nakonec zasáhli organizátoři, kteří zastoupili nepřítomnou policii, čímž ochránili vykřikujícího před možnou inzultací rozezlenými občany."

Předvolební turné ČSSD pokračuje v pondělí postupně v Lovosicích, Bílině, Duchcově a Teplicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám