Hlavní obsah

UPC svým zákazníkům automaticky zrychlí internetové připojení na 30 Mbit/s

Novinky, Miloslav Fišer

Internet přes kabelovou televizi od UPC bude rychlejší. Firma začne od července svým zákazníkům automaticky zvyšovat rychlost připojení ze stávajících 20 Mbit/s na 30 Mbit/s. Za rychlejší variantu si ale zákazníci připlatí oproti stávajícímu připojení 50 Kč. Novinkám tuto informaci potvrdil mluvčí UPC František Malina.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Internet přes kabelovou televizi od UPC bude nabízet rychlosti až 100 Mbit/s.

Článek

„Uživatelé našeho nejrychlejšího internetového připojení 20M nás často žádali o ještě vyšší rychlost. Proto jsme se jim rozhodli vyhovět a místo aktuálních 20 Mbit/s jim nabídnout připojení 30 Mbit/s,“ řekl Novinkám Malina.

Nový tarif s rychlostí 30 Mbit/s bude stát 850 Kč. Dosavadní připojení 20M přitom bylo nabízeno za paušální měsíční poplatek 800 Kč.

Pokud by podle mluvčího uživatelé s cenou vyššího internetového připojení nesouhlasili, budou moci ze svého tarifu přejít na pomalejší připojení 10M s rychlostí 10 Mbit/s, u kterého není žádná změna plánována.

„Všichni uživatelé budou v následujících dnech o změně informováni a bude záležet jen na nich, zda chtějí rychlejší nebo pomalejší připojení,“ řekl Malina.

UPC bude nabízet internet s rychlostí až 100 Mbit/s

„Současné nabídky internetového připojení budeme navíc doplňovat o dva nové tarify, jejichž rychlosti budou dosahovat 50 a 100 Mbit/s. Měsíční paušál nejrychlejšího připojení 100M by přitom neměl přesáhnout hranici 1800 Kč,“ dodal mluvčí.

Internetové připojení s rychlostí 50 a 100 Mbit/s začne UPC testovat letos v květnu. Běžní uživatelé by si rychlejší připojení mohli zakoupit v běžné nabídce mezi zářím a říjnem.

Největší konkurencí pro internet přes kabelovou televizi od UPC je ADSL od Telefóniky O2. Ta aktuálně nabízí dva tarify s rychlostmi osm a 16 Mbit/s. Jejich cena se odvíjí od služeb, které si společně s internetem zákazník objedná, jako je pevná linka, digitální televize nebo mobilní internetové připojení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám