Hlavní obsah

Výbuch nastražené nálože zabil v Bagdádu 35 lidí

Bagdád

Nejméně 35 mrtvých a přes 70 zraněných si vyžádal výbuch nálože nastražené v autě, která ve středu večer explodovala poblíž restaurace v severozápadní bagdádské čtvrti Šula. Oznámily to světové agentury s odvoláním na irácké zdravotnické a policejní zdroje.

Článek

Bilanci zveřejněnou ministerstvem vnitra potvrzují zdravotníci ze tří bagdádských nemocnic, kam byly oběti pumového útoku převáženy. Čtvrť Šula je převážně šíitská. Útok je podle agentury Reuters připomínkou toho, že i přes výrazné zlepšení bezpečnostní situace v zemi a v Bagdádu samém jsou sunnitští povstalci stále ještě schopni silně udeřit.

Jen za minulý měsíc bylo při větších pumových atentátech v Bagdádu zabito téměř 250 lidí. Nejkrvavější bilanci měl útok z 29. dubna, kdy téměř najednou vybuchly tři nálože na tržištích ve čtvrti Sadr, která je baštou šíitského radikálního duchovního Muktady Sadra. Zabito bylo nejméně 51 lidí, další desítky utrpěly zranění.

Na základě dvoustranné dohody mezi americkou a iráckou vládou mají američtí vojáci odejít z iráckých měst do 30. června a stáhnout se na své základny. Tento krok je obecně očekáván jako zkouška schopností vznikajících iráckých bezpečnostních složek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám