Hlavní obsah

Z vraždy dětí v Blatnici obvinila policie jejich matku

Právo, Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Devětadvacetiletou ženu z Blatnice pod Svatým Antonínem na Hodonínsku obvinila policie z vraždy jejích vlastních dětí. Informaci v úterý potvrdil mluvčí policie Pavel Šváb. Ženě hrozí až výjimečný trest. Dvouletá holčička a její sedmiletý bratr přišli o život doma minulou středu. Záchranáři našli u mrtvých dětí jejich matku s osmi bodnými ranami.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kriminalisté monitorují místo vraždy.

Článek

Těžce zraněná žena přežila jen díky okamžité operaci. Ještě v úterý bude na dotyčnou pravděpodobně uvalena vazba. Dopoledne byla v kyjovské nemocnici, po uvalení vazby bude převezena do nemocnice ve vazební věznici Brno-Bohunice.

Na další informace uvalilo státní zastupitelství embargo. Šváb tedy nemohl potvrdit, jestli se matka přiznala, nicméně zdůraznil, že pondělní výslech nebyl v dosavadním průběhu zásadní, protože policie má dostatečné množství důkazů k obvinění.

„Je nepravděpodobné, že by případ mohl proběhnout jinak, že by vraždil někdo jiný než matka,“ dodal mluvčí.

Policisté poprvé ženu důkladně vyslechli

Policisté v posledních dnech provedli její důkladný výslech v kyjovské nemocnici. Podle informací Práva byl výslech oddalován především kvůli jejímu špatnému psychickému stavu.

Matka ubodaných dětí ležela v nemocnici v Kyjově od poloviny minulého týdne. Byla to ona, kdo zavolal ve středu v podvečer záchranku do domu, kde byla i se svými dětmi, dvouletou holčičkou a sedmiletým chlapcem.

Případ značně otřásl poklidnou vinařskou obcí, kde jsou rodinné tradice a vztahy stále ještě na velmi vysokém žebříčku hodnot. Řada dotázaných místních lidí ze sousedství se domnívá, že i přes zdánlivě harmonický soulad v rodině, kterou tragédii postihla, za ni mohou dobře ukrývané problémy v partnerských vztazích.

I přes opakované tvrzení policie, že se pracuje na několika možných variantách příčin a hlavně při hledání viníka, si téměř nikdo z domácích nedokáže představit, že by vrahem byl někdo cizí, který policii dosud uniká.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám