Hlavní obsah

Osmiletou školačku v Sokolově zřejmě zabil meningokok

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

V nemocnici v Sokolově zemřela ve středu brzy ráno osmiletá dívka. Podle všeho podlehla meningokokové nákaze. Potvrdit to budou muset ještě mikrobiologické testy. Dívku přijali lékaři v nemocnici ve dvě hodiny ráno.

Foto: Profimedia.cz

Snímek bakterie meningitidy pořízený elektronovým mikroskopem

Článek

„Bohužel ve čtyři hodiny zemřela,“ uvedla pro Právo mluvčí sokolovské nemocnice Petra Soukupová s tím, že dívka byla už při příjmu ve velmi vážném stavu.

Hygienici ve středu navštívili 4. základní školu, kam dívka chodila do druhé třídy. „Děti i jejich rodiče jsme o věci informovali s tím, že pokud se u nich objeví jakékoliv příznaky, ať okamžitě vyhledají lékaře,“ řekla ředitelka Krajské hygienické stanice v Karlových Varech Jitka Landová. Vedení školy doporučilo, aby si rodiče pro děti u lékařů vyzvedli antibiotika.

„Nakazit se může jen velmi oslabený jedinec. Riziko, že by se nákaza rozšířila, je minimální,“ poznamenal Landová.

V Karlovarském kraji se letos jedná o první případ menigokokové nákazy, při které nakažený člověk zemřel.

„V lednu jsme tady měli dvouletého chlapečka s menigokokem, byl převezen do Plzně a úspěšně vyléčen,“ popsala letošní šťastnější případ nákazy Soukupová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám