Hlavní obsah

Telefonujte botou po vzoru Jamese Bonda

Novinky, Miloslav Fišer

Satelitní GPS navigace, mobil umístěný v hodinkách, nebo kapesní počítač – vymyšlené vynálezy z hollywoodských filmů s Jamesem Bondem jsou v dnešní době již samozřejmostí a používá je většina z nás. Paul Gardner-Stephen z Adelaide's Flinders University však vytvořil nové zařízení, které jsme mohli Bondovi až doposud jen závidět - botu, která umí telefonovat.

Článek

Na první pohled se nové bondovské boty od klasické obuvi v ničem neliší. Běžné pánské polobotky však ve svém podpatku neukrývají mobilní telefon.

:. Ošoupané boty se na první pohled nijak neliší od běžné obuvnické konfekce. Foto: Profimedia.cz

V podpatku jedné z bot Jamese Bonda je umístěn mobilní telefon véčkové konstrukce Motorola V600. (Podle slov návrháře je však obuv vhodná pro libovolný mobil.)

Pomocí bezdrátové technologie Bluetooth je k telefonu připojeno sluchátko. To je umístěno v druhé botě - jak jinak než v podpatku.

Pokud chcete přijmout hovor, musíte botu sundat a po vzoru Jamese Bonda ji přiložit k obličeji. 

:. V druhém podpatku je umístěno bezdrátové sluchátko. Foto: Profimedia.cz

Odvážný návrh Paula Gardner-Stephena je prozatím prototypem. Nyní bude mít před sebou tento mladý tvůrce nesnadnou cestu, během níž bude muset renomované mobilní společnosti přesvědčit, aby začali jeho výtvor masově vyrábět.

Místo bondovských bot mobilohodinky

Pokud vám přijde návrh bondovských bot poněkud zastaralý, možná byste ocenili nové mobilohodinky, které v sobě integrují funkce běžného mobilního telefonu, jako je rychlý internet, videohovory, samozřejmostí je možnost běžných hovorů a posílání SMS zpráv.

:. Nový mobil od LG je na první pohled k nerozeznání od obyčejných hodinek. Fot: Archiv

Nové mobilohodinky, jak LG mobilní telefon nazývá, se ovládají pomocí čtyřcentrimetrového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Displej je chráněn sklem odolným proti poškrábání. Stejně odolné by mělo být i kovové pouzdro, do kterého jsou mobilohodinky usazeny. Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Reklama

Výběr článků

Načítám