Hlavní obsah

Durynský premiér dostal za smrt slovenské lyžařky pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTÝRSKÝ HRADEC

Rakouský soud v úterý potrestal premiéra německé spolkové země Durynska Dietera Althause za zabití z nedbalosti pokutou 33 300 eur (930 000 korun). Vedle toho musí podle agentury APA zaplatit 5000 eur (140 000 korun) manželovi lyžařky slovenského původu, které při lyžování v rakouských Alpách na Nový rok způsobil smrtelné zranění.

Foto: Stringer/Files , Reuters

Dieter Althaus

Článek

Padesátiletý Althaus, který se po nehodě zotavuje z těžkých poranění hlavy a přelíčení se nezúčastnil, se podle svých právníků proti rozsudku odvolávat nebude. Hrozil mu až roční trest vězení. Státní zástupce ještě neoznámil, jestli se odvolá. Pokud ano, musí tak učinit do tří dnů.

Soud ve štýrském Irdningu uznal tvrzení obžaloby, že Althaus vjel na sjezdovce do dráhy rodilé Slovence Beatě Christandlové. Durynský premiér již dříve uvedl, že si na průběh nešťastné události nepamatuje. Přijal ale za její smrt plnou odpovědnost.

Jedenačtyřicetiletá rodilá Slovenka trávila zimní dovolenou se svým rakouským manželem v jeho vlasti. S německým politikem se srazila ve štýrském lyžařském středisku Riesneralm v místě křížení dvou sjezdovek. Po střetu Christandlová podlehla svým zraněním při převozu vrtulníkem do nemocnice. Althaus měl na rozdíl od oběti na hlavě přilbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám