Hlavní obsah

VIDEO: Zběsilá honička v Praze skončila čelní srážkou

Novinky, pno
PRAHA
Aktualizováno

Honičku policejních vozidel za ujíždějícím automobilem zažila v úterý kolem půl třetí odpoledne Praha. Hned několik policejních vozů pronásledovalo ujíždějící vůz v Holešovicích. Vše nakonec skončilo čtyřmi zraněnými po čelním střetu.

Článek

„Mohu potvrdit že policejní hlídky pronásledovaly ujíždějícího řidiče ulicemi Prahy. Jeho jízda skončila nakonec vážným střetem, když se ujíždějící vůz čelně srazil s policejním automobilem,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

První hlášení o pronásledování ujíždějícího vozu dostal dispečink linky 158 od policistů v terénu krátce před půl třetí. To už holešovickými ulicemi prchal automobil před větším množstvím policejních vozů.

„Ve 14:34 máme nahlášenou první srážku se dvěma policejními v okolí Mostu Barikádníku. Řidič kličkoval řadou ulic. Nakonec se dostal zpět pod Most Barikádníků odkud opět najel na most. Jeho cesta pak skončila v Argentinské ulici,“ doplnil Hulan.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Nejtěžší srážka s policejním vozem přišla ve 14:35. Při čelním karambolu byli zraněni dva policisté a řidič se spolujezdkyní v ujíždějícím automobilu. Na místě zasahovali hasiči i záchranáři.

„Provoz v okolí se podařilo obnovit ve 14:46, prošetřování celé události ale stále probíhá. Zatím neznáme důvody, proč začal řidič před policejní hlídkou ujíždět,“ uzavřel Hulan.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám