Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejšílenější USB klíčenky na světě

Novinky, mif

Nejdůležitější součástí počítače jsou pro většinu z nás data. Ať už mluvíme o fotografiích, hudbě nebo dokumentech, někteří z nás přenášejí data na praktických USB klíčenkách, které se velice jednoduše připojí k jakémukoliv počítači. USB klíčenky ale nejsou pouhé šedé nudné krabičky, na které ukládáme informace. Na světě totiž existuje spousta flash disků s doslova šíleným vzhledem.

Článek

Nejen děti ocení USB klíčenky, které připomínají hlavní hrdiny z pohádek, nebo oblíbené hračky. Jak ale dítěti vysvětlíte, proč plyšovému medvídkovi upadla hlava?

:. USB klíčenka ve tvaru medvídka. Foto: Archiv

USB konektor se skrývá přímo pod hlavou medvídka. Proto je zapotřebí před připojením k počítači oddělit hlavu od těla.

:. USB klíčenka ve tvaru medvídka. Foto: Archiv

Krom medvídka se prodávají USB klíčenky také ve tvaru Barbie, Kena nebo vojáka. Samozřejmě je možné sehnat i podoby běžných zvířátek. Co byste řekli například na takovou líbající se chobotnici?

:. USB klíčenka Kissing Octopus. Foto: Archiv

Gumové postavičky připomínající líbající se chobotnice obsahuji klasický USB flashdisk o kapacitě až 8 GB. Podle výrobce by mělo gumové tělo zaručit vyšší odolnost proti nárazu a vlhkosti.

:. USB klíčenka ve tvaru tlapky

Mezi oblíbené tvary USB klíčenek nepatří pouze zvířata, ale také jídlo. Žádnému policistovi by tak neměl chybět flash disk ve tvaru koblihy.

:. USB klíčenka ve tvaru koblihy. Foto: Archiv

Uživatelé, kteří kladou důraz na bezpečnost dat, dají přednost USB klíčence se zámkem. Aby vaše data byla plně chráněna, musí se před sundáním krytu USB konektoru zadat třímístná kombinace číselného zámku. Bez ní nejde krytka údajně žádným způsobem odejmout.

:. USB klíčenka s číselným zámkem. Foto: Archiv

Kromě šílených, nevšedních a zajímavých flash disků, je možné do USB portu na počítači zapojit i běžnou elektroniku. Jako je například lednička nebo ohřívač nápojů. Nejzajímavější USB zařízení naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám