Hlavní obsah

VIDEO: Útočník z belgické školky je obviněn ještě z vraždy důchodkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TERMONDE
Aktualizováno

Dvacetiletý Belgičan Kim De Gelder, který byl zadržen a obviněn z páteční vraždy dvou dětí a jedné ošetřovatelky ve školce v Termonde, je zároveň podezřelý z vraždy třiasedmdesátileté ženy. Oznámila to v pondělí agentura AFP s odvoláním na belgické soudní zdroje.

Článek

"Pachatel útoku v jeslích v Termonde je rovněž pachatelem odporného zločinu spáchaného 16. ledna v Beverenu na severu Belgie na třiasedmdesátileté dámě," řekl státní zástupce Christian Du Four.

Dodal také, že není pochyb o tom, že De Gelder měl v úmyslu zaútočit v pátek i na další jesle.

De Gelderův advokát Jaak Haentjes teď čeká na první setkání se svým mandantem a doufá, že dostane odpověď na otázku, kterou si teď všichni kladou, tedy proč to udělal.

Účastníci pietní manifestace se shromáždili blízko budovy jeslí Fabeltjesland.foto: ČTK/AP

"Měl seznam tří jeslí v Termonde, včetně těch, v nichž vraždil," sdělil žalobce. Belgická policie o víkendu oznámila, že zatčený Kim De Gelder se k činu odmítl vyjádřit a během výslechu se dokonce několikrát rozesmál.

Podezřelý s vyšetřovateli vůbec nespolupracuje, konstatoval na sobotní tiskové konferenci Christian Du Four. Muže se podařilo dopadnout krátce po útoku. dk mik

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám