Hlavní obsah

Bulhaři vrací úder za Entropu - Švejk kálí na ČR

Novinky, Trud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOFIA

Bulharský list Trud se pokusil oplatit Davidu Černému, že Bulharsko zobrazil na plastice Entropa v Bruselu jako zemi tureckých záchodů. Otiskl karikaturu, ve které dřepící dobrý voják Švejk kálí na Českou republiku. List není osamocený, guvernér Bulharské národní banky Ivan Iskrov dokonce minulý týden pohrozil bojkotem schůzky ministrů financí, protože ČR plastiku neodstranila, ale jen zakryla.

Článek

Mluvčí bulharského ministerstva zahraničí Dragovest Goranov uvedl, že ze strany Sofie nehrozí bojkot českého předsednictví.

Guvernér Bulharské národní banky Ivan Iskrov ovšem minulý týden pohrozil bojkotem schůzky ministrů financí a guvernérů centrálních bank členských států EU, která se uskuteční 3. a 4. dubna v Praze. Vadí mu, že část plastiky s tureckými záchody nebyla zcela odstraněna, ale jen zakryta.

"To možná není nejlepší varianta,“ uvedl Goranov. Ví o čem mluví. Každý v Bruselu ví, co se skrývá pod černým plédem. Goranov požaduje buď odstranění inkriminované části, nebo demontáž celé plastiky.

"Pokud nebude odstraněn tento symbol Bulharska, nemusíme se 3. až 4. dubna v Praze zúčastnit na schůzce ministrů financi a guvernérů centrálních bank,“ napsal svému kolegovi Zdeňkovi Tůmovi.

Anketa

Jak se vám líbí karikatura Švejka?
1. Tnula do živého, je vtipná a trefná
7,4 %
2. Pousmál jsem se nad ní, ale nijak se mne nedotkla
57,6 %
3. Nijak na mne nepůsobí
5,3 %
4. Je trapná
29,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29898 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Černý vrací vládě dva milióny za Entropu

Autor Entropy David Černý se v nové smlouvě s úřadem české vlády zavázal, že vrátí téměř dva milióny, které od státu obdržel jako honorář za plastiku Entropa....

Výběr článků

Načítám