Hlavní obsah

Polka zapírá, že svého druha probodla, na nic si prý nepamatuje

Právo, Rudolf Prchal
ÚSTÍ NAD LABEM

Krajský soud v Ústí nad Labem začal v pondělí rozplétat tragický případ vraždy 41letého Poláka na ubytovně v Podbořanech. Na lavici obžalovaných usedla jeho družka, 40letá polská státní příslušnice Anna Renata Majcherczyková. Je obžalována, že loni 9. května večer v opilecké hádce bodla Marka Seně kuchyňským nožem s 18,5 centimetru dlouhou čepelí.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Obžalovaná Majcherczyková včera dělala u soudu vše pro to, aby ji novináři nemohli vyfotografovat.

Článek

„Já jsem to neudělala, udělal si to sám. Milovala jsem ho, nebyla bych něčeho podobného schopná,“ prohlásila obžalovaná.

Její útok byl podle státního zástupce záměrný. Způsobila oběti bodnou ránu vlevo na hrudníku s poraněním levé plíce, srdečnice a plicní tepny. Její druh přes veškerou pomoc přivolané rychlé záchranné služby ze Žatce na místě zranění podlehl téhož dne v 19.45 hodin.

Majcherczyková, vyučená krejčová, do České republiky přijela za prací a na ubytovně v Podbořanech bydlela se svým druhem Seněm, kterého znala čtyři roky. Poznali se ještě v Polsku, kde také spolu bydleli.

2,6 promile alkoholu před vraždou

Osudného 9. května měli oba volno a byli na ubytovně. Celý den popíjeli, Majcherczyková přiznala, že vypila šest piv a půllitr vodky, po vraždě jí naměřili 2,6 promile alkoholu, její druh prý měl dva litry vodky a rumu.

Po obědě stále pili alkohol a poté si již nepamatuje, co se dále dělo. Vzpomíná si zase až dobu, kdy již byla na policejní služebně. Tvrdí, že svého druha prý ale neusmrtila. Seň prý často chodíval po bytě, před sebou držel nůž a tvrdil, že se zabije. Nůž vždy držel v pravé ruce a mířil si s ním na hruď. Tak tomu údajně bylo i v den jeho smrti.

Obžalovaná plivala na policisty

Obžalovaná na počátku líčení měla smutný výraz, pokusila se i plakat, ale moc jí to nešlo. Nic si z tragického odpoledne prý nepamatuje, třebaže přitom vytírala druhovu krev z podlahy v pokoji a na chodbě před pokojem. Před soudem uvedla, že vytírala krev proto, že nevěděla, co se stalo.

Jisté je, že obžalovaná měla velké potíže s alkoholem. Kvůli tomu byla souzena v Polsku za řízení auta pod vlivem alkoholu, pro nadměrné pití byla částečně zbavena rodičovských pravomocí vůči svým dvěma dětem, jak neochotně u soudu připustila po dotazech předsedkyně senátu Kamily Eslnicové.

Na policejní stanici v Podbořanech na policisty obžalovaná plivala, kousala je a házela plastovou lahví, několikrát se také pomočila. Nepamatuje si ale, že by ve své moči na policejní stanici prala své zakrvácené ponožky. Byla na nich totiž krev jejího druha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám