Hlavní obsah

Údaje o teroristech z Bombaje nejsou důkazem, tvrdí Pákistán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Pákistánská vláda smetla ze stolu důkazní materiály Indie o napojení teroristické skupiny z Bombaje na subjekty v Pákistánu. Islámábád prý nedostal žádné důkazy, jen informace.

Foto: Arko Datta , Reuters

Hořící hotel Tádž Mahál v Bombaji

Článek

"Všechno, co jsme od Indie dostali, jsou jen informace. Říkám informace, protože to nejsou důkazy," prohlásil na úterním zasedání parlamentu předseda vlády Júsuf Ráza Gílání.

Zatímco Pákistánci podle něj dál zprávu posuzují, indický ministr vnitra Palaniappan Čidambaram britskému deníku The Times řekl, že Pákistán nespolupracuje. „Neexistuje žádná jejich spolupráce. Co nám poskytli? Nic. Mezi Indií a Pákistánem je spousta vazeb a jestliže Pákistán nebude spolupracovat..., tyto vazby se přetrhnou,“ uvedl.

Gílání řekl, že doufá ve společné vyšetřování útoků.

Indická strana předala zprávu o koordinovaných listopadových útocích na dva velké bombajské hotely, hlavní nádraží, židovské centrum a populární restauraci počátkem měsíce. Zdokumentovala komunikaci teroristů se subjekty v Pákistánu v průběhu jejich akce, zajištěné zbraně a výstroj, data zajištěná z jejich satelitních telefonů a přístrojů GPS i informace jediného přeživšího útočníka, Pákistánce Muhammada Amira Kasaba.

Podle Indie byli všichni teroristé Pákistánci. Jejich několikadenní akce si vyžádala 173 mrtvých. Pákistán slibuje potrestat každého svého občana, který na útocích participoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám