Hlavní obsah

VIDEO: Po nehodě kamiónů pobíhala po D1 živá prasata

Novinky, ČTK, jjí, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÝ BERANOV
Aktualizováno

Dva kamióny převážející 170 živých prasat havarovaly v pátek časně ráno na 118. kilometru dálnice D1 poblíž Velkého Beranova na Jihlavsku ve směru na Brno. Menší množství prasat uniklo na silnici a volně pobíhalo v okolí místa havárie. Po deváté hodině se podařilo dálnici částečně zprůjezdnit a kolony se začaly rozjíždět.

Článek

Řidiči kamiónů nejsou zraněni, po nehodě ale srazil další projíždějící vůz zasahujícího policistu.

"Utrpěl otevřenou zlomeninu čéšky a skončil na chirurgii jihlavské nemocnice," řekl ředitel záchranářů Lukáš Kettner. Podle Pavla Švába z Jihomoravské policejní správy byl policista při zásahu sražen jedním z projíždějících vozidel.

Zraněný policista je příslušníkem hlídky cizinecké policie, která projížděla po dálnici náhodně směrem na Brno.

Dopravu na místě řídí policisté. Tvoří se kolony vozidel, průjezd je možný se zvýšenou opatrností. Po přistavení náhradních vozidel budou hasiči prasata odchytávat a nakládat, uvedl operační důstojník krajských hasičů.

Podle operačního důstojníka profesionálních hasičů na Vysočině Lubomíra Nestrašila se kolem osmé hodiny podařilo prasata z nákladu soustředit na jedno místo.

"Na místě je také veterinář, čeká se na náhradní automobil. Specializovaná firma zajistí odstranění následků nehody,“ popsal postup záchranných prací Nestrašil. Veterinář rozhodne, která zvířata lze přepravit v náhradní soupravě a která se budou muset utratit.

Kamión, který s nákladem živých prasat u Velkého Beranova havaroval, byl zřejmě maďarský. Krátce před půl devátou se ve směru na Brno vytvořila zhruba tříkilometrová kolona. "Ve směru na Prahu je provoz plynulý,“ doplnil Šváb.

Nehoda blokovala dálnici u obce Ostředek

K nehodě dvou kamiónů došlo ráno také u obce Ostředek na 35. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Na vozovce byl vysypaný náklad, proto byl úsek dočasně uzavřen. Motoristé sjížděli z dálnice na exitu 49 u obce Psáře a exitu 41 u obce Šternov.Po 07:00 byla nehoda odstraněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám