Hlavní obsah

Pod Drymlem se třese křeslo, hejtman ho vyzval k odstoupení

Právo,
HRADEC KRÁLOVÉ

Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD) v pondělí vyzval svého spolustraníka Vladimíra Drymla, aby opustil funkce, které zastává ve vedení kraje. Odejít má z postu prvního náměstka a radního pro oblast zdravotnictví.

Článek

Funkce má podle hejtmana složit do středy 7. ledna do zahájení schůze Rady kraje. Hejtman k tomu Vladimíra Drymla vyzval v souvislosti s mediální kauzou, která byla zveřejněna koncem loňského roku. Podle médií měl Dryml údajně shánět informace na svoji stranickou kolegyni a poslankyni Hanu Orgoníkovou.

"Pan doktor Dryml byl dosud velice schopný politik a jeho odborné schopnosti v oblasti zdravotnictví jsou mimořádné. Zveřejněná mediální kauza však přinesla velmi závažná zjištění o jeho osobním selhání, kterého by se politik v takto vysokých funkcích neměl dopustit. V očích veřejnosti by mohla budoucí rozhodnutí krajské rady v případě jeho setrvání působit značně nevěrohodně. Pan vicehejtman byl dosud významným členem našeho týmu, a také proto mne celá záležitost velice mrzí,“ uvedl Lubomír Franc.

Hejtman ve své výzvě náměstkovi rovněž uvedl, že rozhodnutí a kroky, jež bude třeba učinit v oblasti krajského zdravotnictví, se musí opírat o nezpochybnitelnou a legitimní autoritu jejího gestora.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám