Hlavní obsah

Senátor Dryml nosí pistoli, prý mu vyhrožují

– HRADEC KRÁLOVÉ

První náměstek hradeckého hejtmana a senátor Vladimír Dryml (ČSSD) nehodlá odstoupit z funkce senátora ani náměstka hejtmana královéhradeckého kraje. Je podezřelý, že sháněl informace na svoji stranickou kolegyni Hanu Orgoníkovou. Sám to popírá. Nyní uvedl, že dostal výhružný anonym. Chodí proto ozbrojen.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Vladimír Dryml (ČSSD)

Článek

Dryml nyní tvrdí, že dostal anonymní dopis, v němž mu bylo vyhrožováno smrtí. Na policii se ale podle svých slov neobrátil. Sám to nepovažuje za nutné.

"Dokážu se ochránit sám," prohlásil Dryml. Dodal, že vlastní zbrojní průkaz a zbraň u sebe mívá. „Doba je zlá,“ dodal.

Dryml kauzu označuje za provokaci. "Na kraj jsem přišel udělat pořádek a nenechám se zastavit ani paní Orgoníkovou, ani ODS. Vše je děláno s cílem odstranit mě a zastavit odhalení nepravostí, které se tady (na kraji) páchaly posledních osm let," řekl Dryml. Věří, že zastupitelé jej z funkce neodvolají. Nepředpokládá ani, že by jej ČSSD chtěla ze svých řad vyloučit.

Orgoníková a Dryml jsou ve sporu přinejmenším od říjnových krajských voleb. Dryml se chtěl stát hejtmanem, nesouhlasil s uzavřením krajské koalice ČSSD, KDU-ČSL a SNK ED a na rozdíl od Orgoníkové chce, aby si kraj nyní koupil či pronajal vrchlabskou nemocnici, které šéfuje. Majitel nemocnice za ni dříve žádal 150 milionů korun.

Kdyby skončil jako ředitel, nemocnice se zavře, říká Dryml

Ředitelem nemocnice je Dryml stále i přesto, že po zvolení do vedení kraje slíbil, že z čela nemocnice do konce prosince odstoupí. "Když opustím ředitelské křeslo, nemocnice se zavírá. Voličům jsme slíbil, že nemocnice tam bude existovat dál," zdůvodnil Dryml setrvání v čele nemocnice. Náhradník pro Vrchlabí za něj je prý již připraven a vše by mělo být vyřešeno do konce ledna.

Opozice považuje fakt, že Dryml stále řídí nemocnici, za střet zájmů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám