Hlavní obsah

VIDEO: Při oslavách okradl turistu, po zadržení zemřel policistům v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

V souvislosti s oslavami příchodu nového roku řešili policisté v Praze nepříjemnou událost. Krátce po půlnoci zasahovali proti třiatřicetiletému muži, který v Melantrichově ulici okradl turistu.

Článek

Muž při zatýkání kladl aktivní odpor, proto přistoupili k použití donucovacích prostředků. Muž ve svých útocích nepřestával, policisty fyzicky napadal a kopal do služebního vozu.

„Proto mu byla přiložena služební pouta a byl eskortován na služebnu. Z důvodu velké kumulace osob v centru města ale převoz trval delší dobu. Při příjezdu na místo kolem druhé hodiny ráno bylo zjištěno, že dotyčný nejeví známky života,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Přivolaný lékař stanovil jako pravděpodobnou příčinu úmrtí infarkt myokardu a cizí zavinění předběžně vyloučil. Dotyčný nebyl nijak zraněn. Navíc bylo zjištěno, že užíval léky a jeho zdravotnímu stavu nepřidávala ani jeho přílišná hmotnost. Přesnou příčinu jeho smrti určí nařízená zdravotní pitva.

Napadení záchranářů

Podle informací mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestové jsou počty ošetřených zcela srovnatelné s minulým rokem. "Od desáté hodiny večer do čtyř hodin ráno bylo ošetřeno 190 pacientů a přijato 296 volání na tísňovou linku. Dominantní příčinou zdravotních potíží a úrazů byla přílišná konzumace alkoholu a z ní vyplývající drobné úrazy i nevolnosti. K žádné mimořádné události nedošlo," řekla Ernestová.

Upozornila však na to, že opilý muž před pátou hodinou ráno napadl v Jindřišské ulici posádku sanitky a stříkl jejím členům pepřový sprej do očí, což si vyžádalo jejich ošetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám