Hlavní obsah

Vrahovi v převleku Santa Clause vybuchla v autě bomba

– LOS ANGELES • Aktualizováno
Novinky, CNN,

Bomba vybuchla ve čtvrtek v autě, které si najal Bruce Jeffrey Pardo. Tento muž v kostýmu Santa Clause přijel na Štědrý den k domu rodičů své bývalé ženy, kde střílel po návštěvnících vánočního večírku. Dům na předměstí Los Angeles pak zapálil. Jeho řádění si vyžádalo celkem devět mrtvých. Poslední oběť byla nalezena v pátek.

Foto: HO, Reuters

Bruce Jeffrey Pardo zabil nejméně osm lidí a poté spáchal sebevraždu.

Článek

Den po vražedném útoku v odstaveném autě, které si Pardo půjčil, explodovala podomácku vyrobená nálož v trubce. Nálož nikoho nezranila, uvedla rozhlasová stanice KABC. Vůz po explozi začal hořet.

Pardo vůz i s náloží nechal zaparkovaný před domem svého bratra, kde spáchal sebevraždu.

Střelba na vánočním večírku

Policie v pátek také zveřejnila podrobnosti o činu Parda. Kolem 23:30 místního času přijel v kostýmu Santa Clause před dům rodičů své bývalé ženy, kde bylo 25 lidí. Jakmile se dostal dovnitř, začal po účastnících vánočního večírku střílet ze dvou poloautomatických zbraní. Zabil svou bývalou ženu, která se s ním rozvedla v únoru a teprve týden před Vánocemi se s ním dohodla na vypořádaní majetku, i její rodiče. Dům pak zapálil. S sebou si vzal kanystr s hořlavinou.  

Na místě bylo nalezeno devět obětí: Některé ještě nebyly identifikovány, všechna těla jsou sežehnutá. Požár domu byl velmi silný, plameny šlehaly do výše 25 metrů. Horní patro dvoupatrové budovy se při požáru celé propadlo. Hasičům trvalo hodinu a půl, než dostali oheň pod kontrolu. 

Dívku střelil Pardo do obličeje

Tři lidé byli zraněni. Je mezi nimi i osmiletá dívka, která utíkala ke dveřím otevřít, když slyšela klepání. Pardo ji zasáhl do obličeje.

Se střelným zraněním skončila v nemocnici i šestnáctiletá dívka. Třetí zraněnou je žena, která si zlomila nohu, když vyskočila z okna. Podle svědků návštěvníci večírku skákali z oken, aby utekli před střelbou a plameny.

Činu nic nenasvědčovalo. Podle souseda se na Štědrý den Pardo choval úplně normálně. Ještě mu popřál k Vánocům.

V domě však měl pět střelných zbran a také letenky a 10 000 dolarů v hotovosti, Zřejmě chtěl po vražedném řádění uprchnout ze země

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám