Hlavní obsah

Šílený Američan v převleku Santa Clause zabil na večírku osm lidí

– LOS ANGELES • Aktualizováno
Novinky, CNN, toh

Osm lidí zahynulo ve středu na večírku v domě na předměstí amerického Los Angeles, kde po hostech střílel 45letý muž v převleku Santa Clause. Dům pak zapálil. Pachatel po hrůzném činu spáchal sebevraždu. Původní zprávy uváděly tři oběti, po uhašení požáru a prohledání trosek budovy byla nalezena další těla.

Foto: HO, Reuters

Bruce Jeffrey Pardo zabil nejméně osm lidí a poté spáchal sebevraždu.

Článek

Další tři lidé byli zraněni. Dvacetiletá žena a osmiletá dívka skončily v nemocnici. Muž je postřelil. Dívku střelil do obličeje.

Pachatel, později identifikovaný jako pětačtyřicetiletý Bruce Jeffrey Pardo, začal střílet po 25 účastnících večírku na předměstí Covina hned poté, co na něj dorazil kolem 23:30 místního času.

Po střelbě dům zapálil. Požár byl mohutný, plameny šlehaly do výše 25 metrů. Proto nebyl hned znám celkový počet obětí. Policie zatím neuvedla, kolik lidí Pardo zastřelil a kolik jich uhořelo. 

Pardo po masakru odjel pryč. Dokonce se svlékl z kostýmu Santa Clause. Když přijel do domu svého bratra, spáchal sebevraždu.

Podle listu Los Angeles Times se s pachatelem rozvedla minulý rok žena a dům, v němž muž střílel, byl domem, kde bydleli příbuzní jeho exmanželky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám