Hlavní obsah

VIDEO: Topolánek oznámí změny ve vládě ještě tento týden

Novinky, jas
PRAHA
Aktualizováno

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek představil v úterý na brífingu po zasedání grémia strany priority pro nejbližší období. Coby předseda by chtěl úspěšně připravit stranu na příští volby, v nichž hodlá strana zvítězit. Jako další klíčové body zmínil úspěšné zvládnutí hospodářské a finanční krize a změny ve vládě, které by chtěl premiér oznámit ještě tento týden.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek obklopen místopředsedy Davidem Vodrážkou a Petrem Gandalovičem

Článek

Grémium občanských demokratů se sešlo poprvé od kongresu strany, na němž bylo zvoleno nové vedení. Mirek Topolánek oznámil, že hodlá připravit stranu na nadcházející volby. Na dotaz novinářů, zda uvažuje o scénáři s vypsáním předčasných voleb, který prosazuje opoziční ČSSD Topolánek řekl, že ODS s iniciováním předčasných voleb nikomu pomáhat nebude.

Jako vládní prioritu označil Topolánek zvládnutí hospodářské a finanční krize. Způsob, kterým chce vláda postupovat, představil premiér před časem ve Sněmovně.

Topolánek dále uvedl, že jej čekají jednání jak se šéfem ČSSD Jiřím Paroubkem, tak s koaličními partnery. Premiér uvedl, že avizované změny v kabinetu by chtěl s menšími koaličními stranami vyřešit ještě v tomto týdnu. Konkrétní ministry, jichž by se měla výměna týkat, premiér neuvedl s tím, že se svou představou hodlá seznámit nejprve partnery ve vládě.

Nejčastěji se v ODS spekuluje o pozici ministra dopravy Aleše Řebíčka či šéfa resortu zemědělství Petra Gandaloviče.

Reklama

Výběr článků

Načítám