Hlavní obsah

Severa rezignoval na post předsedy lidoveckých poslanců

Právo, Novinky, ČTK, dan, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Pavel Severa oznámil, že rezignuje na svou funkci. Jde však pouze o technický krok. Severa chce, aby důležité výjezdní jednání strany připravovalo už nové vedení klubu. Předsedou poslaneckého klubu sociální demokracie byl naopak zvolen Bohuslav Sobotka.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Šéf poslanců KDU-ČSL Pavel Severa

Článek

Severa působí v parlamentu od roku 1992. Poslanci si nové vedení klubu zvolí zítra, Severa se bude o post ucházet, zatím je jediným kandidátem.

Nyní již bývalý předseda klubu svůj krok vysvětlil tím, že podle jeho názoru by výjezdní zasedání klubu mělo připravovat už nové vedení klubu.

Předsednictvo klubu lidovci totiž pravidelně volí každý rok. Severa letos v únoru vystřídal v čele frakce poslankyni Michaelu Šojdrovou. Právě Šojdrová, která je první místopředsedkyní klubu, by se měla místo Severy zúčastnit jednání koaliční devítky, které by chtěli lidovci svolat kvůli mimořádné schůzi k ratifikaci Lisabonské smlouvy.

Haška vystřídá Sobotka

Bohuslav Sobotka nastoupí do čela poslaneckého klubu nejsilnější opoziční strany místo Michala Haška, který byl zvolen jihomoravským hejtmanem a již před časem oznámil, že Sněmovnu opustí.

Sobotka je předsedou rozpočtového výboru. Na pozici předsedy klubu nastoupí prvního ledna. 

Reklama

Výběr článků

Načítám