Hlavní obsah

VIDEO: Do obydlené části San Diega se zřítila stíhačka

Novinky, rei
SAN DIEGO
Aktualizováno

Do obydlené části města San Diego v Kalifornii se v pondělí zřítil stíhací letoun F-18, oznámila agentura AP. Pilot se podle leteckých úřadů stačil katapultovat. Zemřeli nejméně tři lidé.

Foto: Fred Greaves, Reuters

Hasiči prohledávají místo neštěstí

Článek

Podle úřadů jsou oběťmi dva dospělí a jedno dítě. Všichni byli v době dopadu v jednom ze zasažených domů. V domě zřejmě byla ještě čtvrtá osoba, po níž se pátrá.

"Slyšeli jsme dva hlasité nárazy a pak viděli jen kouř. Nevěděli jsme, co se stalo," řekl rozhlasové stanici KNY jeden z místních obyvatel.

Hasiči u trosek zřícené stíhačkyfoto: Reuters/Fred Greaves

Stroj se zřítil okolo poledne místního času krátce před přistáním na armádní základně Miramar. Dopadl do obytné části vzdálené jen něco přes tři kilometry. Na záběrech z vrtulníku hořely dva domy a dvě auta. Neštěstí se stalo v areálu univerzitního městečka.

 Foto: Novinky.cz s použitímYahoo Maps

"Oba domy byly v plamenech, viděl jsem pilota, jak chodí kolem, byl úplně zmatený.  Policie všechny z místa neštěstí vykázala," řekl jeden ze svědků televizi CNN.

Mluvčí Federálního úřadu pro letectví Ian Gregor řekl agentuře AP, že se pilot stačil katapultovat. Použil padák a přistál na školním baseballovém hřišti.

Základna Miramar je známá z hollywoodského filmu Top Gun. Nachází se na ní 10 tisíc příslušníků amerického námořnictva.

Na místě neštěstí hořely dva domy.foto: ČTK/AP

Reklama

Výběr článků

Načítám