Hlavní obsah

Na Jižní spojce havaroval kamión s chemikáliemi, zasahují specialisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Srážka tří nákladních automobilů zkomplikovala ve středu před polednem průjezd pražskou Jižní spojkou na Spořilově. Z jednoho se vysypaly sudy s neznámou látkou, na místě zasahuje chemická jednotka hasičů.

Článek

"Nehoda se stala před půl dvanáctou směrem na Černý Most u nájezdu ze Spořilova. Sudy se vysypaly na vozovku a vytekla z nich zatím neznámá tekutina,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Iva Knolová. Podle prvních informací se jednalo o nebezpený ethylenglykol. Tuto zprávu ale hasiči později nepotvrdili a stále zjišťují, jaká látka unikla.

Odstraňování následků nehody na Jižní spojce v Praze. Foto: Repro ČT.

Projíždějícím řidičům ale nebezpečí nehrozí. Chemici pracující ve speciálních oblecích oddělili prasklé sudy od nepoškozených a nyní pracují na likvidaci nehody. Chladné počasí zabraňuje šíření látky nebo jejímu vypařování.

Neprůjezdné jsou dva jízdní pruhy ze tří. "Průjezd je možný pouze levým pruhem, pravý a odstavný je zablokovaný,“ doplnila Knolová. Před nehodou se vytvořila dlouhá kolona vozidel, provoz se rychle zablokoval i na příjezdových komunikacích k této cestě.

Kolona na Barrandovském mostě, kterou způsobila nehoda dvou kamiónů. Foto: Pro Novinky Aginka 7.

„Od 11.47 preventivně asistuje posádka rychlé zdravotnické pomoci na místě. Zatím nedošlo k žádnému zranění osob,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám