Hlavní obsah

Začala sezóna bezdomoveckých požárů, první mrtvý

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

S prudkým ochlazením v posledních dnech se objevil tradiční problém - požáry způsobené bezdomovci. Jen pražští hasiči vyjížděli během pondělí ke čtyřem takovým případům. Bohužel hlásí už i první oběť.

Článek

„Jen během pondělí jsme zasahovali hned na čtyřech místech v metropoli u požárů s podobným scénářem. Jakmile se ochladilo, lidé bez domova se stáhli do opuštěných objektů a tam se v noci zahřívají ohněm,“ řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

V Musílkově ulici v Praze 5 hořela částečně rozebraná budova určená k demolici, podobná byla situace v Argentinské v Praze 7. „Tělo mrtvého muže bylo nalezeno v ulici Na Vysoké v areálu bývalého zdravotního střediska,“ upřesnil Pernica. Podobný zásah měli pražští hasiči i v objektu bývalé školky v ulici U Silnice v Praze 6.

Lidé bez domova si vytváří v opuštěných budovách přístřešky, ve kterých se pak snaží přečkat mrazivou noc u ohně. Nezřídka posilněni alkoholem usínají a požáry s tragickým koncem nejsou výjimkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám