Hlavní obsah

Tajné jednání Topolánka s Paroubkem, chystají písemnou dohodu

Právo, Novinky, jov, nig
PRAHA

Premiér Mirek Topolánek se ve středu opět utajeně sešel s předsedou soc. dem. Jiřím Paroubkem kvůli případné spolupráci během českého předsednictví EU. Výsledkem jejich dohadování by měla být písemná dohoda. Navázat na ni by mohly i personální změny v čele Sněmovny a jejích výborů.

Článek

Paroubek ve čtvrtek Právu potvrdil, že s Topolánkem dvacet minut jednali, oba však popřeli, že už je na stole konečný výsledek. Premiér Právu sdělil, že „dosud k žádnému oficiálnímu, neřku-li závaznému jednání nedošlo“.

Paroubek uvedl, že žádná dohoda není, ale připravuje se. Má jít o písemný dokument o spolupráci při předsednictví. „Žádná jiná dohoda, žádný toleranční patent, žádná opoziční smlouva. Prostě přísně vymezené body, které tam budou a které se budou týkat jenom evropského předsednictví a naší případné spolupráce v rámci něho,“ řekl.

Dodal, že ČSSD trvá na urychlené ratifikaci Lisabonské smlouvy a zahájení seriózní debaty o zavedení eura v ČR. Podle něho nemá smysl se bavit o personáliích, dokud nebude jasno v principech. To by podle něho mělo být během týdne či čtrnácti dnů.

„Dnes máme 13. listopadu, včera večer jsem měl telefonát, že prý je už věc dojednána. Ale obsah té dohody neznám, ptejte se těch, kdo ji uzavírali,“ uvedl Vlček ve čtvrtek.

Jak dodal, je připraven křeslo předsedy Sněmovny opustit, nelpí na něm, ale nelíbí se mu, že s ním dosud nikdo nejednal. Paroubek se ale brání, že tento týden s Vlčkem o této možnosti mluvil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám