Hlavní obsah

Bentley se vrací s luxusním kabrioletem Azure T

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několikaleté odmlce přichází Bentley s nejvýkonnější variantou luxusního kabrioletu Azure, která za svůj název získala obvyklé písmeno T. Osmiválcem poháněný kabriolet je pořádný pořízek - váží více než 2,5 tuny.

Článek

Bezmála sedmilitrový benzínový osmiválec je dopován turbodmychadlem a jeho finální výkon je kulatých 500 koní a 1000 Nm točivého momentu. Díky tomu rozpohybujete Azure T z klidu na 100 km/h za pouhých 5,5 vteřiny a když podržíte plynový pedál o trochu déle, ukáže vám tachometr 288 km/h.

Interiér je vrcholem luxusu a dokonalého dílenského zpracování; najdete zde mnoho velmi kvalitní kůže, pravého ušlechtilého dřeva, leštěného hliníku a dalších luxusních materiálů. Litá kola mají rozměr 20 palců a pod nimi skryté brzdové kotouče mají průměr 420 (!) mm vpředu a 356 mm vzadu.

:. Bentley Azure T: výběr materiálů i jejich zpracování je absolutně prvotřídní. Foto: Bentley

Automatická převodovka ZF má šest stupňů a řadí hladce a rychle; stejnou najdete i i v uzavřeném modelu Arnage T. O spotřebě paliva se výrobce nezmiňuje.

Také o ceně, kterou si Bentley bude účtovat za model Azure T, výrobce decentně mlčí. Všechny, kdo na tohle auto opravdu mají, stejně prodejní cena nezajímá – pokud ho budou opravdu chtít, tak jí řešit rozhodně nebudou.

:. Hlavním konkurentem luxusního kabrioletu Bentley Azure T je rovněž britskýRolls-Royce Phantom Drophead Coupé. Foto: Bentley

Reklama

Související témata:

Související články

Bentley počítá s nasazením turbodieselů

Na světě je málo značek, které se zuby nehty brání nasazení turbodieselů do svých vozů. většinou se jedná o luxusní značky, jako je například Bentley. Jenže...

Výběr článků

Načítám