Hlavní obsah

Nový systém Windows 7 vyjde již v polovině roku 2009

Novinky, mif

Na konferenci Windows Hardware Engineering (WinHEC) hovořil Doug Howe z Microsoftu o možnostech a vylepšeních, které přinese nový operační systém Windows 7. Kromě toho také uvedl, že finální verze nového systému bude vydána již v polovině příštího roku. Zahraničním zpravodajským serverům se navíc podařilo vypátrat data vydání různých jazykových mutací Windows 7.

Článek

Datum vydání finální verze Windows 7 označuje Microsoft zkratkou RTM (Release To Manufacturing). To v češtině doslova znamená „putuje do výroby“.

Předně bude systém k dispozici v angličtině, španělštině, japonštině, němčině a francouzštině. V různých vlnách potom bude systém přeložen do všech světových jazyků.

VlnaDatum vydáníJazyky
0RTMangličtina, španělština, japonština, němčina, francouzština
1RTM + 14 dníitalština, holandština, ruština, zjednodušená čínština
2RTM + 28 dníbrazilská portugalština, polština, turečtina, korejština
3RTM + 45 dnítradiční čínština, ČEŠTINA, portugalština, maďarština
4RTM + 59 dnídánština, norština, finština
5RTM + 73 dníarabština, hebrejština, řečtina, ukrajinština
6RTM + 87 dníthajština, rumunština, litevština, slovenština, bulharština
7RTM + 101 dníestonština, chorvatština, srbská latinka, lotyština, slovinština

České jazykové verze systému Windows bychom se tedy měli dočkat měsíc a půl po vydání anglického originálu.

Otázkou je, zdali dokáže Microsoft svoje plány opravdu uskutečnit a vydat Windows 7 ve slibovaném termínu.

BEZ KOMENTÁŘE: Práce s Microsoft Windows 7Autor: Microsoft

Windows 7 budou úspěšnější než Vista

"Nejlepší technické řešení nefunguje pokaždé," říká Julie Larsonová-Greenová, viceprezidentka Microsoftu, která dohlíží na vývoj Windows 7. Jako příklad uvedla souboj videokazet Betamax a VHS na přelomu 70. a 80. let, který vyhrál technicky méně dokonalý systém VHS.

"Obecně se má za to, že je Vista pošramocená značka," uvedl analytik Morningstar Toan Tran. Microsoft se proto uchýlil k filozofii, podle níž je nejlepším řešením jednoduchost. Vista šla do prodeje v lednu minulého roku a od té doby se k ní prodalo přes 180 miliónů licencí.

Manažeři Microsoftu ale přiznávají, že se do Visty vkládali přehnané naděje a výsledek nesplnil očekávání. U Windows 7 by se to nemělo opakovat. Nový operační systém bude mít na hardware stejné požadavky jako měla Vista, aby si uživatelé nemuseli kvůli Windows 7 kupovat nová zařízení. Microsoft také uvádí, že již vyřešil problémy s kompatibilitou systému s dalším zařízením, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Windows mají kritickou chybu zabezpečení

Společnost Microsoft vydala výjimečnou bezpečnostní aktualizaci operačního systému Windows, která má uživatele ochránit před infikováním počítače viry, červy...

Výběr článků

Načítám