Hlavní obsah

Ďuričko požádal o propuštění na kauci, nabídl tři milióny

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hoteliér Bohumír Ďuričko, obviněný z vraždy Václava Kočky mladšího, požádal ve čtvrtek prostřednictvím svého advokáta o propuštění z vazby na kauci. Žádost by se na státní zastupitelství měla dostat v pátek.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici

Článek

„Ve čtvrtek jsem tuto žádost podal na poštu, v pátek by to mělo dostat Městské státní zastupitelství v Praze, které poté bude mít pět pracovních dnů na rozhodnutí o té žádosti. Takže během příštího týdne by se mělo rozhodnout,“ řekl ve čtvrtek Právu jeden z Ďuričkových advokátů Jan Červenka.

Ďuričko zastřelil Václava Kočku 9. října v noci v pražské restauraci Monarch. O další dva dny později skončil v pankrácké vazební věznici. Odtud se nyní snaží dostat na svobodu. „Nabídli jsme jako kauci avizované tři milióny korun,“ podotkl k tomu Červenka s tím, že věří v kladné vyřízení žádosti svého klienta.

Bohumír Ďuričko ve vazební věznicifoto: Právo/Lukáš Táborský

„Domnívám se, že šance uspět je již v tom prvním kole, tedy u státního zástupce. Přece jen je to ne zcela tradiční případ. Klient nemá za sebou žádnou kriminální minulost, šlo o jednotlivý exces, byť se závažným následkem,“ uvedl obhájce.

Pokud by státní zastupitelství Ďuričkovu žádost odmítlo, bude o ní rozhodovat Obvodní soud pro Prahu 1.

Reklama

Výběr článků

Načítám