Hlavní obsah

Osmiválcový mastodont od Fordu obstojí v těžkém terénu

Novinky, maž

Ford aktuálně představuje upravenou verzi svého obřího pick-upu F-150, který se neztratí ani v těžkém terénu. Výkony jsou monstrózní podobně jako vzhled tohoto obřího auta. Pod kapotou pracuje benzínový osmiválec s objemem 5,4 litru, ale za dveřmi už je připravena jeho výkonnější varianta s objemem 6,2 litru.

Článek

V Michiganu vyráběný F-150 dostal ještě lepší výbavu do terénu - nové jsou tlumiče s větším zdvihem (oceníte při skákání, viz hlavní fotografie), jiné jsou i speciálně navržené terénní pneumatiky BF Goodrich s rozměry 315/70 R 17.

Díky nim nebudete mít s autem problém na zablácené silnici, v písku, na sněhu a v podobných situacích a komfort na běžných asfaltkách je prý také uspokojující. Nechybí ani standardní elektronicky uzamykatelný diferenciál nebo asistent pro sjíždění kopců.

Kromě technických úprav a vylepšení doznala změn i přední maska, která má jiný nárazník i chladič.

:. Díky novým tlumičům s autem můžete dělat psí kusy... Foto : Ford

Forf F-150 Raptor pohání vidlicový osmiválec s objemem 5,2 litru a výkonem 320 koní a 530 Nm. Zanedlouho přibude i 6,2 litrový osmiválec, jeho finální výkon není v tuto chvíli znám. Motor je spřažen se pětistupňovou automatickou převodovkou, ale později by měl být v nabídce i manuál.

Ceny na americkém trhu, kde se Raptor začne prodávat, nejsou v tuto chvíli známé. Pokud s tímhle mastodontem chcete jezdit v Evropě, nezbývá než se obrátit na individuálního dovozce z USA. V Evropě se F-150 oficiálně neprodává a s verzí Raptor to bude stejné.

:. Ford F-150 SVT Raptor: interiér má černo-červené kožené sedačky. Do off-roadu zbytečnost, ale v Americe to nikomu divné nepřipadá. Foto: Ford

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Model T slaví 100 let

Automobil, který „postavil svět na kola“, Ford Model T, slaví v roce 2008 jubilejní 100. výročí. Honosí se přívlastky jako univerzální auto nebo Automobil...

Nový Ford Ka přichází po 12 letech

Nové káčko, jehož první generace spatřila světlo světa před dlouhými dvanácti lety, se bude vyrábět ve stejné továrně v Polsku jako Fiat 500. Ve světové...

Výběr článků

Načítám