Hlavní obsah

Rappeři se zapojili do voleb, podpořili Obamu

Barack Obama měl velkou podporu amerických rapperů. Tito drsní hoši, jejichž jazyk je plný vulgarit, téměř zjihli, když šli volit prvního černošského kandidáta. Potvrzují to i slova jedné z nejvýraznějších postav rapové scény, Seana „Diddyho“ Combse. Smutný je naopak countryový zpěvák Ricky Skaggs, bojí se, že nový prezident nebude mít tak rád bluegrass jako Bushova rodina.

Článek

"Nesnažím se to dramatizovat, ale prostě jsem si připadal jako Martin Luther King, cítil jsem celé hnutí za boj o lidská práva, vnímal jsem všechnu tu energii a vnímal jsem své děti. To všechno se prolnulo v jednom okamžiku. Byla to radost," prohlásil Diddy. "Cítil jsem se, jako by to byl právě můj hlas, který ho dostane do úřadu," dodal rapper.

"Jako by to bylo o jeden hlas, a to byl právě ten můj. Možná to není pravda, ale takhle jsem se cítil, jako bych měl právě takovouhle moc," dodal rapper, který většinu předvolební kampaně strávil podporou Obamy a vyzýváním voličů, aby šli hlasovat.

Diddy, kterému bylo v úterý 39 let, odložil o den oslavu narozenin. Předem sliboval, že pokud Obama vyhraje, uspořádá ve středu večer velký narozeninovo-obamovský večírek.

Will.i.am složil píseň na oslavu vítězství Obamy

Americký hiphoper Will.i.am, který během předvolební kampaně napsal pro demokratického prezidentského kandidáta Baracka Obamu chytlavý hit Yes, We Can parafrázující Obamův volební slogan, si byl tak jistý Obamovým vítězstvím, že ještě před zveřejněním výsledků vytvořil oslavný song It's A New Day. "Inspirací byla Amerika. Píseň je o Obamově vítězství a také hold těm, kdo se postarali o to, že se tohle mohlo stát, tedy americkému lidu," řekl Will.i.am.

Hlas Baracku Obamovi dala také zpěvačka a herečka Brandy. "Náš svět se mění. Mění se právě teď a já jsem nesmírně šťastná, že k tomu můžu přispět," řekla novinářům.

Velkou podporu měl Obama i u dalších rockerů včetně Bruce Springsteena. Podporovali ho i mnozí punkeři včetně skupiny Anti-flag.

Countryový zpěvák Ricky Skaggs je smutný

Zklamaný je z jeho vítězství jen countryový zpěvák Ricky Skaggs, který v Bílém domě hrál jak pro dosavadního prezidenta George Bushe, tak po jeho otce: "Nejsem si jistý, že pan Obama má stejně jako on rád bluegrass nebo country," řekl novinářům.

V Tennessee hlasoval pro republikána Johna McCaina. U Obamy se prý nedokáže smířit s jeho postojem k celé řadě otázek od potratů až po míru podpory státu Izrael.

Reklama

Související články

ON-LINE: Jak Američané volili prezidenta

Američané v úterý volili nástupce George Bushe v Bílém domě. Volby provázela rekordní účast voličů. Zvítězil demokrat Barack Obama a potvrdil tak roli favorita...

VIDEO: Obama je americkým prezidentem

Spojené státy mají prvního černošského prezidenta. V úterý pozdě večer místního času se jím stal 47letý demokrat Barack Obama, který v lidovém hlasování...

Výběr článků

Načítám