Hlavní obsah

Kočkovi nepřijali Ďuričkovu omluvu

– PRAHA

Rodina zavražděného Václava Kočky mladšího nepřijala omluvu, kterou v tisku uveřejnil podnikatel Bohumír Ďuričko. "Chladnokrevnou vraždu nazývat incidentem může jen člověk nebezpečného charakteru," stojí v prohlášení zaslaném médiím.

Foto: Radim Vaculík, Právo

Jan Kočka, bratr zavražděného Václava Kočky ml.

Článek

"Takto formulovaný text omluvy moje rodina naopak považuje za snahu zmanipulovat jak orgány činné v trestním řízení, tak i veřejnost a docílit snížení závažnosti trestného činu," píše se dále v prohlášení, pod nímž je podepsán bratr zavražděného Jan Kočka.

"Omlouvám se rodině Kočkových, všem nevinně zúčastněným, mé rodině a opravdovým přátelům za incident při příležitosti konání večírku k podpisu knihy pana Paroubka, který skončil tragédií bez možnosti návratu," napsal Ďuričko v tiskovém prohlášení zveřejněném ve středu.

Jan Kočka, bratr zavražděného Václava Kočky, k tomu pro Právo uvedl: "Co vám na to mám říct? Jsem beze slov. Už jsem to říkal dříve, že ten pán je také potrestaný, ale on se aspoň může dívat na televizi, psát omluvné dopisy a nevím, co všechno. Takže si přeji, aby byl po zásluze potrestán, a to je celé."

Hoteliér Bohumír Ďuričko zastřelil syna provozovatele Matějské pouti Václava Kočky 9. října v pražské restauraci Monarch, kde se zúčastnil křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

:. Zastřelen syn Paroubkova přítele Kočky

Oba muži se nejprve hecovali, kdo u sebe má víc peněz, pak údajně Kočka Ďuričkovi něco pošeptal a Ďuričko na něj vypálil tři rány. Podle svědků vyšly dvě ve chvíli, kdy už Kočka ležel na zemi. Na Ďurička soud uvalil vazbu.

O vraždě Václava Kočky ml. čtěte také

Související témata:

Výběr článků

Načítám