Hlavní obsah

Oficiální fotky nejrychlejšího Astonu Martin všech dob

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aston Martin přichystal triumfální návrat - omezenou sérii sportovního automobilu pro dva cestující. Jeho název zní One-77. Číslice označuje nejvyšší počet vyrobených kusů a slovo "one" má označovat jedinečnost. Každý automobil bude originál, zákazník si bude moci poručit úpravu mnoha detailů podle svého.

Článek

O pohon se stará benzínový dvanáctiválec se zdvihovým objemem 7,3 litrů a výkonem 700 koní. Aston Martin One-77 bude nejvýkonnějším Astonem všech dob. A také nejdražším, s cenovkou vyšší než u Bugati Veyron.

Čas potřebný k dosažení 96kilometové rychlosti (0-60 mph) činí 3,5 vteřiny. Maximální rychlost bude podle Astonu více než 320 km/h. Díky využití lehkých materiálů se má pohotovostní hmotnost tohoto britského „žihadla“ pohybovat kolem půldruhé tuny, což je pro moderní auto s dvanáctiválcovým motorem skvělá hodnota.

:. Aston Martin One-77- z profilu působí trochu jako Mercedes-Benz SLR. Foto: AM

Převodovka má řazení na volantu, je automatická a má šest stupňů. Brzdy jsou keramické, výrobce je převzal ze svého modelu DBS.

Cena v přepočtu činí 37 miliónu korun, na všech 77 vozů již existují závazné objednávky. A to i přesto, že fyzicky si vůz zájemci převezmou až za zhruba rok, výroba totiž ještě nezačala.

:. Aston Martin One-77 - výroba začne až za rok. Foto: AM

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám