Hlavní obsah

Šéfem ODS by se chtěl stát i poslanec Vojíř

Novinky, jov

Počet zájemců o šéfovské křeslo v největší vládní straně stoupá. Vstup do boje o post předsedy ODS zvažuje i poslanec ODS Oldřich Vojíř. Pokud bude poptávka po širším spektru kandidátů, tak účast v klání zváží. Jedním dechem ale dodává, že je mu relativně blízký projekt současného předsedy Mirka Topolánka.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Poslanec Oldřich Vojíř

Článek

Vojíř ve čtvrtek ve Sněmovně novinářům řekl, že definitivně chce případnou kandidaturu komentovat až zítra.

"Podmínkou je, že kdyby nekandidoval Mirek Topolánek, tak je o tom možné diskutovat,“ prohlásil Vojíř. Uvedl ale, že s Topolánkem svou případnou kandidaturu nekonzultuje. Jeho projekt ODS je mu ale, jak sdělil, "relativně blízký.

Topolánek přitom v rozhovoru pro Právo uvedl, že post šéfa ODS chce obhajovat s vizí "ODS jako odpovědné, otevřené, liberálně konzervativní, euroatlantické a proevropské strany, oslovující voličské zázemí ve středopravicovém prostoru a strany, která prosazuje základní ideje, na kterých vznikla“.

Vojíř ovšem také dodal, že kandidaturu zváží, jestliže bude zájem. "Pokud bude poptávka po širším spektru kandidátů, tak ji zvážím,“ prohlásil. Poslanec byl do Sněmovny zvolen za Ústecký kraj stejně jako místopředseda ODS a ministr zemědělství Petr Gandalovič a ministr dopravy Aleš Řebíček.

Mgr. Oldřich Vojíř

Narodil se 13. srpna 1961 v Mostě.

Vystudoval Pedagogickou fakultu v Ústí nad Labem se zaměřením na matematiku a základy techniky, poté učil na střední škole.

V roce 1992 vstoupil do ODS a stal se členem zastupitelstva Mostu. Od roku 1996 až dosud je poslancem.

Výběr funkcí ve Sněmovně:

- předseda dozorčí rady Fondu národního majetku (1999-2002)

- místopředseda poslaneckého klubu ODS (2000-2002)

- předseda vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k vyšetření výběrového řízení s firmou Kapsch (2007)

V roce 2000 měl příjem za členství v orgánech firem, například v dozorčí radě Fondu národního majetku, 694 000 korun.

Získat post šéfa ODS se pokusí také pražský primátor Pavel Bém, který v pondělí oficiálně oznámil, že se postaví Topolánkovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám