Hlavní obsah

Rošáda ve vedení ODS musí nastat, řekl šéf Senátu Přemysl Sobotka

Právo, Jitka Götzová
PRAHA

Předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) považuje výsledek senátních voleb za trošku tragický pro polarizaci v republice. Připouští, že ve vedení strany musí nastat změny, neboť odpovědnost za debakl musí převzít celé grémium ODS. Naznačil možnost, že v čele ODS už nebude Mirek Topolánek, který by ale mohl zůstat v křesle premiéra.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda Senátu Přemysl Sobotka přichází do štábu ODS.

Článek

"Mohu říci, že Topolánek může být premiérem a že může být někdo jiný předsedou ODS,“ řekl v sobotu v rozhovoru pro Právo Sobotka.

K úvaze pražského primátora Pavla Béma o svolání mimořádného kongresu ODS ještě před plánovaným prosincovým prohlásil: „ Jestli to někdo zvládne za týden nebo za dva, tak ať si to zorganizuje.“ Podle něj řešit vnitropolitickou situaci v emocích je největší nesmysl.

Sobotka je připraven znovu obhajovat svůj post druhého nejvyššího ústavního činitele: „Senát zůstává středopravicový, věřím, že si tuto tvář zachová. Pokusím se být znovu předsedou, je nás třicet pět a nikoliv pět,“ uvedl. Podle něj však záleží, zda ho klub ODS na tento post bude nominovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám