Hlavní obsah

VIDEO: Rozhodnu se, zda budu obhajovat křeslo šéfa ODS, řekl Topolánek

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, mib

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek vystoupil v sobotu odpoledne po prohraných volbách do Senátu. Řekl, že se rozhodne, zda bude obhajovat post předsedy ODS.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek po prohraných senátních volbách

Článek

„Ten trend z minulého týdne se potvrdil, já jsem nečekal, že se změní. Chci všem zvoleným senátorům poblahopřát, především těm zvoleným za ODS,“ řekl na úvod.

Pak prohlásil, že prohra pro něj znamená, že se musí rozhodnout, zda bude obhajovat post předsedy ODS. „Reflexe je nutná i ve vládě, je to i komunikační chyba. Za reformy se platí všude na světě,“ prohlásil.

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek po prohraných senátních volbáchfoto: Právo/Michaela Říhová

„Samozřejmě nás poškodilo i to, že strana neudržela volební étos a začalo se zbrojit na kongres. Já to nijak nepřeceňuji, vláda obhájila svou pozici, já se připravuji na předsednictví,“ dodal.

K situaci, kdy jeho oponenti ve straně sledují výsledky voleb na jiném místě než on, se nechtěl Topolánek vyjadřovat. Neměl velkou chuť ani hodnotit vstup prezidenta Václava Klause do volební kampaně. „Já to nechci komentovat, jeho vstup do kampaně bude určitě hodnocen jako kladný, já si to ale nemyslím,“ uzavřel.

Kladně může být hodnocena podpora Klause, protože v Praze ODS získala jediná tři senátorská křesla.

Příchod šéfa ODS do sídla strany provázel incident. Topolánek tlačil kočárek se synem Nicolasem a s novináři se odmítl bavit. Jednoho z fotografů při tom okřikl slovy: "Co ho fotíš?! Kde bereš tu drzost?!" Na tiskové konferenci se pak k této události ještě vrátil. "Žádný novinář nemá právo ohrožovat mé děti, a pokud to udělá, tak dopadne ještě hůře než dneska," upozornil.

Anketa

Mělo by po prohraných volbách složit funkce celé vedení ODS?
Ano
83,3 %
Ne
16,7 %
Celkem hlasovalo 7733 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám