Hlavní obsah

Paroubek: Otevírá se cesta k předčasným volbám

Novinky, jov, mib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Sociální demokraté slaví v pražské kavárně Hybernia, kde rozložili svůj volební štáb, drtivé vítězství ve volbách do Senátu. V Lidovém domě uspořádali tiskovou konferenci, podle předsedy strany Jiřího Paroubka se otevírá cesta k předčasným volbám.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jiří Paroubek se svou manželkou připíjejí na vítězství ČSSD.

Článek

„Myslím, že po těchto volbách je politická mapa země bezprecedentně překreslena,“ prohlásil Paroubek. „Bylo to zářivé a fenomenální vítězství,“ řekl rozzářený předseda vítězné strany. Lidé podle něj odmítli styl i obsah politiky ODS a vládní koalice.

„Máme dlouhodobě správně nastavenou politiku,“ uvedl Paroubek o ČSSD. Vláda by podle něj měla okamžitě zastavit své „experimentální reformy“. A podle Paroubka by měla sama odejít.

„Vítězství ČSSD velmi pravděpodobně otevírá cestu k předčasným volbám,“ sdělil Paroubek s tím, že by se mohly konat v termínu voleb do Evropského parlamentu, tedy v červnu příštího roku.

Na vítězství, zní ve volebním štábu ČSSD

Sociální demokraté slaví v pražské kavárně Hybernia. Špičky strany si už připily sektem. "Na vítězství!," pronesl při přípitku šéf strany Jiří Paroubek.

Stejně jako před týdnem zavládla v Lidovém domě, sídle ČSSD, euforická nálada. Již při ohlášení částečných výsledků zazníval potlesk a ozývaly se nadšené výkřiky.

David Rath, který míří do hejtmanského křesla ve Středočeském kraji, to označil za obrovské vítězství voličů ČSSD. „Doufám, že to naši voliči oslaví,“ prohlásil usmívající se Rath. Podle něj si lidé uvědomili, že není zdravé, aby měla ODS většinu v Senátu. O tu v sobotu ODS přišla.

Hlavní přípitek špiček ČSSD proběhl v podzemní vinárně kavárny Hybernia. „Na vítězství!,“ pronesl přípitek šéf strany Paroubek.

„Dali jsme jim!,“ prohlásil pak místopředseda Zdeněk Škromach na adresu ODS. Brněnský primátor Roman Onderka zavtipkoval na téma sekt a vítězství: „Dneska chutná nějak lépe!“

Přípitku, o který byl obrovský zájem médií, se ještě zúčastnili Paroubkova manželka Petra, místopředsedkyně Jana Vaňhová nebo třeba končící volební manažer Jaroslav Tvrdík.

Reklama

Výběr článků

Načítám