Hlavní obsah

Clintonová nechce sedět v Obamově vládě

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HEMPSTEAD

Americká demokratka Hillary Clintonová v rozhovoru pro stanici CNN ve středu místního času naznačila, že nechce zasednout v příští možné vládě Baracka Obamy, bude-li zvolen prezidentem. Dál bude zastávat post senátorky, protože „prezident potřebuje každého spřízněného senátora“.

Foto: Chip East , Reuters

Hillary Clintonová

Článek

„Chci být senátorkou. Zkušenost, kterou si nesu z doby působení mého manžela Billa v Bílém domě je: neodvolávej senátory ze Senátu,“ řekla bývalá první dáma, která ve středu v jejím domovském státě New York osobně přihlížela poslední televizní debatě mezi Obamou a jeho kandidátském protivníkovi ve volbách, republikánovi Johnu McCainovi.

Clintonová dodala, že Obama je skvělým kandidátem, který má velkou šanci na zvolení a ona s ním a ostatními demokraty by konečně mohla změnit špatný kurs, který USA nabraly. „Věřím v něj. Je schopen splnit své široké závazky i vyřešit konkrétní problémy, jako je současná finanční krize. Máme velkou šanci společně věci vyřešit,“ řekla.

Hillary Clintonová byla Obamovi během primárek vyrovanou soupeřkou, když získala hlasy miliónů voličů, které teď Obama potřebuje. Tvrdý boj o nominaci trval do konce kolotoče hlasování v jednotlivých státech, senátorka od kampaně upustila až po jeho skončení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám