Hlavní obsah

Nové laptopy od Applu budou mít grafické čipy od firmy Nvidia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Apple přešla od grafických čipů od Intelu k rychlejším procesorům od společnosti Nvidia. Šéf Applu a její spoluzakladatel Steve Jobs dnes současně uvedl, že Apple vybaví nové laptopy skleněným multifunkčním ovládacím polem, s nímž se bude pracovat podobně jako s dotekovým displejem telefonů iPhone.

Článek

Čipy od Nvidie využijí počítače zejména u trojrozměrných videoher s náročnou grafikou. Jobs uvedl, že se při některých procesech zrychlí práce čipu až šestkrát.

Apple nijak výrazně počítače Macintosh zlevňovat nebude. Ale cenu nejlevnějšího počítače, základního MacBooku, sníží o 100 dolarů na 999 dolarů (17 980 Kč). Vylepšené verze počítačů MacBook a MacBook Pro pak vybaví Apple vyspělejšími funkcemi v tenčím designu.

Na spodním cenovém konci inovovaných laptopů bude MacBook za 1299 dolarů a nejdražší MacBook Pro bude stát 2499 USD. Tento počítač bude mít dva grafické čipy Nvidie pro extra rychlé zpracování grafiky.

Inovovaný MacBook Air, který je ultratenký a nemá CD a DVD přehrávač, bude stát 1799 dolarů. Nové přístroje si mohou klienti objednávat na internetu ode dneška a v obchodech firmy Apple by měly být k dostání od středy. Akcie firmy dnes klesly o 3,8 procenta na 106,04 dolaru, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám