Hlavní obsah

OBRAZEM: Fascinující vázy na květiny od předních představitelů moderního designu

Novinky, tnk

Zajímají vás nejmodernější trendy ve světě dekorací a interiérových doplňků? Pak vás asi bude zajímat, že v centru Prahy představují své návrhy váz na květiny opravdová designérská esa. Pojďte se spolu s námi podívat, jaké vázy vytvořili v posledních letech. Květiny se mají na co těšit.

Článek

Pilotním projektem Six Stars by Designblok Prague, prezentací šesti renomovaných českých designérů, započala svůj provoz Window Gallery v Rytířské ulici.

Díla designérů, kteří sklízejí mezinárodní uznání - díla Bořka Šípka, Jiřího Pelcla, Maxima Velčovského a Bohuslava Horáka a Rony Plesla a práce z ateliéru Olgoj Chorchoj můžete vidět v průběhu října v sedmi výkladcích v Rytířské ulici a v ulici Melantrichově v Praze.

Nás z jejich prací zaujaly extravagantní vázy, které tito designéři prezentují. Mají opravdu nevšední tvary.

.: Váza od Jiřího Pelcla - skleněný kaktus, ze kterého můžete nechat volně vyrůstat květy řezaných květin.foto: Atelier PelclVázy už samy o sobě vypadají jako zvláštní skleněné květiny. Proto v interiéru vyniknou, i když v nich květiny nebudou.

.: Designové vázy od Bořka Šípka.foto: ArsenalExtravaganci se meze nekladou - překvapí vás vázy ve zlatém provedení nebo s cibulákovým motivem.

.: Abstrakní vázy navržené pro Qubus.foto: Qubus

.: Vázy ze studia Olgoj Chorchoj.foto: České centrum v Londýně

Zajímavostí je váza, která byla navržena pro známého módního návrháře J. P. Gaultiera, má tvar holínky a vejde se do ní celý puget květin.

.: Váza - holínka od Maxima Velčovského..foto: Qubus

.: V takové váze vynikne každá květina.foto: Studio Rony Plesl

Jak je vidět, ani vázy nemusí vypadat fádně. Ty od špiček českého designu vás mohou inspirovat k tomu, pořídit si něco podobně pozoruhodného i do svého domova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám