Hlavní obsah

VIDEO: Haider jel před nehodou 142 km/h v úseku, kde platí sedmdesátka

KLAGENFURT
Aktualizováno

Rakouský politik Jörg Haider, který zemřel v noci na sobotu při autonehodě v Klagenfurtu, překročil více než dvojnásobně povolenou rychlost - jel asi 142 km/h v úseku, kde je povolena sedmdesátka, uvedl rakouský deník Der Standard. Jeho Volkswagen Phaeton byl podle úřadů ve výborném technickém stavu.

Článek

Gottfried Kranz, šéf státního zastupitelství v Klagenfurtu, potvrdil, že vozidlo bylo před nehodou zcela v pořádku. V místě nehody platila sedmdesátka a o sto metrů dále dokonce padesátka. Haider shodou okolností autem porazil právě značku s rychlostním omezením.

Auto bylo pouze tři měsíce staré. Kranz vyloučil jakékoliv spekulace o jiné příčině nehody, než je lidské selhání. Daný automobil podle něj dosahuje vynikajících výsledků v testech bezpečnosti, ale nehodě v takové rychlosti nemohl odolat.

Několik smrtelných zranění najednou

Předběžná zpráva z pitvy Jörga Haidera říká, že politik utrpěl několik smrtelných zranění současně. Každé z nich by způsobilo smrt. "Neměl vůbec žádnou šanci přežít," řekl v neděli Gottfried Kranz.

Haiderův Volkswagen Phaeton byl při nehodě zcela zničen. Záchranáři museli vytrhnout oboje přední dveře, v předním skle byla velká díra. Haider sice byl připoután, ale při tak těžké nehodě mu to nepomohlo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám