Hlavní obsah

Jste hloupá a ostuda všech žen, píše Palinové herečka Bardotová

Novinky, rei

Aljašská guvernérka Sarah Palinová sbírá body u spousty Američanů. Poté, co si ji za svou pravou ruku vybral kandidát republikánů na prezidenta John McCain, se ocitla ve středu zájmu a nemálo lidí oslnila svou výřečností a krásou, byť kritici namítají, že na otázky není často schopná konkrétně odpovědět, protože o problému nic neví. Tak ostrý útok, jaký na ni podnikla někdejší hvězda filmového plátna Brigitte Bardotová ale Palinová ještě nezažila.

Foto: Reuters

Brigitte Bardotová

Článek

Idol ženské krásy evropské kinematografie šedesátých let zaslala potenciální příští americké viceprezidentce otevřený dopis, který svému přízvisku dostál. Bardotová v něm Palinovou nazývá "znepokojivě hloupou“ a "ostudou všech žen“.

"Doufám, že tyto (prezidentské) volby prohrajete, to by bylo vítězstvím pro celý svět. Popíráním lidské zodpovědnosti za globální oteplování, obhajobou vlastnění zbraní a prohlášeními, která jsou znepokojivě hloupá, jste ostudou žen a představujete strašnou hrozbu, skutečné ohrožení životního prostředí,“ napsala.

Bardotová, která vede kampaně na ochranu zvířat, dál Palinovou kritizuje za podporování těžby ropy na Aljašce a neochotu podpořit pravidla, která by ochránila lední medvědy. "To ukazuje na váš naprostý nedostatek odpovědnosti...,“ dodala.

Nakonec reagovala na příměr pitbula s rtěnkou, kterým Palinová přibližuje obraz sebe samotné. "Znám je dobře a ujišťuji vás, že žádný pitbul a vůbec žádný pes nebo jiné zvíře není tak nebezpečné jako vy,“ napsala Bardotová.

:. Sarah Palinováfoto: Reuters/Damir Sagolj

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám