Hlavní obsah

VIDEO: Američan vyvraždil rodinu a spáchal sebevraždu kvůli finanční krizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Pět členů své rodiny i sám sebe zabil pětačtyřicetiletý muž z Los Angeles, který zřejmě neunesl tíhu finanční krize. Zabil proto svou manželku, tři syny i tchýni, a pak obrátil zbraň proti sobě, napsala v úterý agentura Reuters.

Článek

Muž, který dříve pracoval jako zaměstnanec účetní firmy Price Waterhouse Coopers a nyní měl problémy sehnat nové zaměstnání, nechal v domě tři dopisy, v nichž podrobně líčí své těžkosti týkající se peněz.

"Předpokládáme, že začal být v poslední době zoufalý kvůli finanční situaci své domácnosti a že z toho vyplynula tato několikanásobná vražda a sebevražda," řekl novinářům mluvčí policie Michael Moore. Tragédie se podle něj odehrála patrně v sobotu.

Synům bylo od dvanácti do devatenácti let. Některé oběti byly podle policie střeleny vícekrát, většinou do hlavy.

Potíže americké ekonomiky

Spojené státy se, stejně jako řada jiných zemí, potýkají s vážnými finančními problémy. V jejím důsledku přišlo v posledních měsících o práci mnoho lidí. Zpráva americké vlády minulý týden uvedla, že američtí zaměstnavatelé v září zrušili 159 000 pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám